Guide: Hvilken kviklånsudbyder skal jeg vælge?

Lån penge

Er du på jagt efter det bedste og billigste kviklån, men ved du ikke, hvordan du skal gribe det an? Så er du bestemt ikke alene. Der findes nemlig rigtig mange udbydere af kviklån i Danmark, og de fleste af dem har gode lånetilbud. Det gør det svært at vælge låneudbyder. Her i artiklen går vi mere i dybden med, hvordan du finder den låneudbyder med det billigste og bedste kviklån.

 

Hvor meget skal du låne?

Som det første skal du finde frem til, hvor meget du skal låne. Ud over lånebeløbet, skal du også finde ud af, hvor lang tid du ønsker at afdrage på lånet. De fleste udbydere tilbyder en afdragsperiode på mellem 1 – 72 måneder. Når du vælger afdragsperiode, skal du være sikker på, at du kan betale beløbet tilbage måned efter måned. Her kan det være en god idé at finde dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb er det beløb, som du har til rådighed på din konto efter alle dine udgifter er betalt. Husk altid at være fornuftig med din afdragsperiode. Det kan være fristende at vælge en kortere periode for at få et billigere kviklån. Det kan dog også være en dårlig idé, hvis det gør, at du nærmest har 0 kroner til rådighed.

 

Derfor skal du altid ansøge om flere kviklån

Når du skal finde et kviklån, vil du på udbyderens hjemmeside blive præsenteret for et låneeksempel samt et muligt interval for renten og ÅOP’en. Årsagen til at det er et interval er, at låneudbyderen først fastsætter den endelige rente på baggrund af din kreditvurdering. Låneselskaberne foretager kreditvurderingen på baggrund af din ansøgning. Her bliver du bedt om at oplyse din indkomst, alder og lignende. Nogle låneudbydere kræver at se mere – eksempelvis lønsedler eller en årsopgørelse. I og med at du først ser de endelige vilkår i låneaftalen, giver det god mening at ansøge hos flere udbydere af kviklån. Det vil nemlig give dig et væsentligt bedre sammenligningsgrundlag.

 

Sammenlign altid kviklån med hinanden

Selvom du falder over et godt lånetilbud, så bør du aldrig vælge det første kviklån, du lige falder over. Mange udbydere af kviklån har nemlig gode tilbud – for eksempel på afdragsfrie perioder. Derfor giver det rigtig god mening at ansøge flere kviklån og lave en sammenligning på baggrund af det. Når du sammenligner kviklån, bør du altid kigge på diverse nøgletal:

 

  • ÅOP – lånets årlige omkostninger i procent
  • Tilbagebetaling – det beløb du skal betale tilbage
  • Kreditomkostninger – lånets omkostninger i kroner
  • Månedlige afdrag – det beløb du skal afdrage hver måned
  • Diverse gebyrer – stiftelse, administration og så videre.

 

Følger du rådene i denne artikel, er du godt på vej mod at finde det bedste og billigste kviklån til dine behov!