Sådan Rengør og Opbevarer Du Dit Telt Efter Campingturen

Camping er typisk et eventyr og meget behageligt. Når det kommer til at pakke sammen på campingpladsen og rense udstyret til næste campingtur, er det ikke helt så sjovt, og til tider kan det være noget af en opgave. Når de fleste af os pakker vores udstyr ned, har vi travlt med at få det overstået, og tager os ikke tid til at rengøre udstyret korrekt ude på campingpladsen. Denne artikel omhandler specifikt rengøring og opbevaring af telte. Der er nogle grundlæggende procedurer, der skal følges for at rense og opbevare teltet korrekt til næste campingtur. Korrekt rengøring og opbevaring af telte er ikke svært, når du ved hvad der skal gøres. Der er kun tre trin:

  • Tag teltet ned,
  • Rengøring af telt når du kommer hjem, og
  • Opbevaring af teltet.

Telte skal opbevares tørre, frie for affald, og foldes og rulles på samme måde som når du tager teltet ud.

Inden teltet tages ned, bør teltets indre rengøres forsigtigt. Hvis du har en børste, foreslås det at feje indvendigt for at få så meget snavs som muligt ud. Det er også en god tid at tjekke alle lommer i teltet og tømme dem også. Hvis du var på campingtur med børn, så vil du sandsynligvis finde nogle overraskelser som slikpapir eller andre ting, de har lagt i teltets lommer. At holde det indvendige fri for kviste, blade, sten og snavs hjælper med at forhindre huller og revner, når du pakker det sammen. Når du har tømt det indre af teltet, og fejet, kan du nu fjerne teltstænger, reb og pløkker. Efter en hurtig gengøring, kan du pakke dem alle i deres opbevaringsposer. Nu er det tid for dig og din campingpartner, hvis du da ikke er på camping alene, at tage fat i hjørnerne for at løfte og ryste noget snavs af teltet. Læg teltet tilbage på jorden og begynde at folde teltet ind mod sig selv, på samme foldelinjer, som det havde da det blev pakket ud. Afhængigt af teltets størrelse og type kan teltet foldes, rulles eller en kombination af begge dele. Det anbefales, at teltet pakkes på samme måde som da det blev pakket ud. Placer poserne med stænger og tov på det foldede telt, og rul teltet over dem, hvis det var sådan ved udpakningen og opsætningen af dit telt. Hvis dit telt ikke tidligere var rullet, skal du blot placere det foldede telt i opbevaringsposen sammen med de andre opbevaringsposer.

Nu kan teltet og alt dit andet udstyr pakked ned til turen hjem. Når du er hjemme, er jobbet ikke færdigt – her skal teltet have sin slutrengøring. Denne slutrengøring behøver du ikke gøre med det samme, men det anbefales ikke at forsinke rengøringen for længe. Tag en kop kaffe og tag ti minutters afslapning i jeres Havemøbler, men jo længere du forsinker det, desto mindre sandsynligt er det, at slutrengøringen vil være særligt successfuld. Overvej vejret, og når der er en periode på to eller flere dage med godt vejr uden regn eller storme, er det tid til at afslutte rensning af teltet. Pak teltet og læg det fladt på jorden. Hæng så teltet på en tøjlinie eller et træ, så det er forhøjet fra jorden. Støvsug teltets indvendige gulv for at fjerne resterende løst snavs. Rengør både teltets indre og ydre. Giv så teltet et godt brusebad. Drej alle lommer indvendigt og sprøjt det grundigt med vand. Det er også et godt tidspunkt at pakke teltstængerne ud for at fjerne resterende snavs. At ryste teltet hjælper med at fjerne noget af vandet både indeni og udenpå, men teltet skal hænge i en dag eller to, før det er helt tørret. Det er meget vigtigt at sikre, at teltet er helt tørt for at forhindre i mug eller svamp i at gro.