Start din webshop uden lager

webshop2

Mange iværksættere drømmer om at starte deres egen webshop, men hvad gør man hvis man ikke har plads eller råd til en stort lager. Der er flere måder at klare den problemstilling på, og det afhænger lidt af ens ide og temperament. En af de måder man kan starte webshop på, uden selv at have et stort lager er vha. dropshipping.

Dropshipping går i sin enkelthed ud på, at du laver en shop med en anden virksomheds produkter. Differencen mellem din leverandørs priser og den du tager på din webshop er din fortjeneste. Med dropshipping kan det klares på flere forskellige måder. Kan du finde en lokal dropshipping virksomhed, hvor du personligt kan komme ud en gang om dagen og selv pakke og sende dine varer kan de være noget mere interesserede – hvor du evt. også kan få produkterne til en lidt bedre pris, hvis du selv står for det hele.

Der er også virksomheder som har deres grundlag i en dropshipping ide. Her foregår det gerne ved mailkontakt, så når du får en ordre på din webshop, ryger mailen også videre til leverandøren som klarer resten af pakningen, leveringen osv.

Hvis du har prøvet at købe ind fra nogle af de store webshops på markedet, har mange også fået levering af deres varer over flere sendinger. Dette er et rigtig godt tegn på at shoppen bruger dropshipping med et par forskellige leverandører som står for leverancen.

Grunden til mange gerne vil skære lageret fra, er at det er rigtig dyrt at starte webshop som med alle andre firmaer. Du skal have fat i en betalingsløsning, du skal have lavet shoppen og hvis du ikke er så teknisk selv, så skal du ud at finde udviklere der kan lave shoppen for dig – en ting som godt kan blive forholdsvis dyr for et lille nyt startup. Derfor tyer mange til at bringe lageret til det laveste, eller prøver sig frem med dropshipping.

Ulempen ved dropshipping er, at man outsourcer en del af værdikæden, som man ikke længere har nogen indflydelse på. Man skal have tillid til sin leverandør, da det er vigtigt at produkterne er i orden, da man ikke selv kommer til at se produkterne inden man sender dem af sted – derudover skal du have tillid til at virksomheden har en god leveringsservice. Tilmed kommer hele proceduren omkring fejl og mangler på produkterne. Klarer leverandørerne fejl og ombytninger eller fryser du så inde med en masse ødelagte varer so leverandøren ikke hæfter for? Det er alle spørgsmål der rejser sig når man skal påbegynde en dropshipping aftale med sin leverandør – tillid her er alt, en tillid der selvfølgelig skal være berretiget.

En måde hvorpå man kan have sit eget lager, uden at det fylder for meget er ved brugen af fjernalger eller lagerhotel om man vil.

Et lagerhotel er en virksomhed der har specialiseret sig i at opbevare andre virksomheders lager og mange gange står de også får at sende vare ud mm. Dette betyder at de ikke skal bruges en krone på kontorinventar eller lager udstyr.

Det kan være en god forretning for dem, grundet deres optimerede processor og de har meget billigere lagerplads end et nyt firma vil kunne gå ud og købe ind til – derudover vælger man gerne et lagerhotel i nærheden af en selv, så man selv kan tage derud og have fingeren lidt på pulsen og sikrer sig at alt er som det skal være.

Når man har fundet en samarbejdspartner i form af lagerhotel, skal man påbegynde arbejdet med hjemtagning af lager. Der skal findes gode leverandører til billigst muligt – da første omgang når man skal opbygge et lager bliver en rigtig dyr fornøjelse. Dette er noget af et detektiv arbejde, da der skal søges leverandører, både om de skal være danske, europæiske eller asiatiske.

Derudover skal der bygges en webshop – vil man gøre dette selv eller skal der købes hjælp udefra, hvis man ikke selv kan finde ud af at rode med sådanne tekniske løsninger som webshoppe bliver. Her skal det også overvejes nogle muligheder, da der både findes hostede løsninger som shopify, shoporama, dandomain mm. eller du kan lave webshop ud fra det der kaldes en open source løsning som Prestashop, Magento eller Woocommerce på en wordpress platform. Forskellen er hvor lukkede systemerne er og hvor lette de er at rette i – hvor hostede er lukkede og færdige shops, hvor open source er åbne og til at rette i, men mere teknisk kompliceret for personer der ikke er til computer kode osv.

Dette skulle gerne have give dig et fingerpeg om hvordan du har tænkt dig at bygge din webshop model op. Lageret er den mest bekostelige affære, men også her din værdi ligger – så det er vigtigt at vælge en god strategi for dine produkter, om det er hjemme i skuret, dropshipping eller et lagerhotel fra start.

Kildeer til artikel inspiration:
Bizbrains.no