Udskift dit køkken (Gør det selv guide)

nyt-koekken

Står du også og skal have udskiftet dit køkken og har ikke lyst til at betale for meget for det så udskift det selv. Nedenfor har jeg lavet en god guide til hvordan du kan udskifte dit køkken selv.

  1. Find først ud af hvilket køkken du har behov for, dvs. om du er en storfamilie eller i kun er to da det derfor skal opfylde to vidt forskellige behov. Find også ud af hvad du vil spendere på et nyt køkken og om du vil beholde nogle af de gamle hvidevarer så du kan spare nogle penge på det.
  1. Det næste du skal er at indhente tilbud på de forskellige køkkener som du har forelsket dig i. Her er det en god ide at hente og montere det selv da du her spare masser af penge bare på det. Du kan eventuelt også spørge efter tilbud og om du kan få lov til at købe en fejlmodel der er blevet det på grund af en lille ridse i et skab, som du aldrig kommer til at lægge mærke til alligevel.
  1. Hvis det er den helt store renovation der skal ske derhjemme i form af at vælte vægge, rive gulv op og andre ambitiøse projekter, vil jeg ikke anbefale at gøre det selv medmindre du selv har ekspertisen til det eller kender nogen der har styr på det. Grunden til at jeg fraråder det er at det kan komme til at koste dig dyrt i den anden ende hvis der sker en fejl eller du ikke ved hvad du laver.
  1. Når du bestiller køkkenet er det vigtigt at tage mål hvis du gerne vil beholde dine gamle hårde hvidevarer eller købe nye der passer til målene i dit køkken. Når du skal rive dit gamle køkken ned er det derfor vigtigt at passe på de forskellige installationer til hvidevarer da du jo højst sandsynligt skal bruge de samme igen.
  1. Når du har fået revet dit gamle køkken ned og nu skal have det nye op er det meget vigtigt at du er forberedt på at det med at samle et køkken selv inklusiv hårde hvidevarer og de tilhørende el og vandinstallationer der skal til, bestemt ikke er en dans på roser. Så hvis du i forvejen har svært ved bare at samle IKEA møbler burde du overveje at finde nogen som ved hvordan det skal gøres. Med el- og vandinstallationerne er det en god ide at tilkalde fagmænd da disse skal være i orden inden at man sætter det nye køkken op. Man skal derfor også være opmærksom på at væggene godt kan blive ødelagt ved nedrivningen af det gamle køkken så det kan være at du skal stå klar en gang spartelmasse og en klat maling. Så alt i alt er der meget at være opmærksom på når du piller det gamle køkken ned og inden du skal sætte det nye køkken op.
  1. Gå online. Til vandhane, håndvaske kogeplade og emhætte kan det anbefales at gå igennem priserne på nettet. I min søgen fandt jeg de bedste priser på Lavprisvvs.dk, men mulighederne er mange så husk at lave prissammenligninger.

Det var de 6 vigtigste punkter ved at gøre det selv så jeg ønsker dig held og lykke med dit nye køkken og sørg nu for at alliere dig med nogen der enten har prøvet det før eller har de rette kvalifikationer.